Over Renbaan Duindigt

Renbaan Duindigt is een groene oase in de randstad, gelegen naast het landgoed Duindigt, op de grens van Den Haag en Wassenaar. Als enige renbaan in Nederland biedt Renbaan Duindigt niet alleen draverijen, maar ook rennen, zowel van Engelse Volbloeds als van Arabische Paarden.

Het ene gedeelte van de renbaan bestaat uit een groot stallencomplex waar verschillende trainers een stallenblok hebben. Hier staan zowel dravers als renpaarden (volbloeds). Daartussen ligt de grote paddock, waar de volbloeds warm lopen voor de rennen en doordeweeks paarden gereden worden. Aan de andere kant van het landgoed ligt de grote renbaan, die bestaat uit een grasbaan en een zandbaan. Hier vinden alle koersen en rennen plaats en is ook de horeca gevestigd. Naast de renbaan ligt de Totalisatorhal, waar alle weddenschappen afgesloten worden.

Uiteraard is er ook gedacht aan ontspanning voor de paarden en op het gehele complex zijn verschillende grote paddocks te vinden, waar de paarden heerlijk vertoeven tussen de trainingen en koersen door.

Nationaal Draf- en Rensport Museum (NDRM)

Renbaan Duindigt bestaat sinds 1906 en heeft een rijke historie. In het Nationaal Draf- en Rensport Museum (NDRM) was van alles te vinden over de geschiedenis van de draf- en rensport. Het museum is tijdelijk elders opgeslagen in verband met renovatie van de gebouwen. Wij hopen dat het museum na de renovatie weer terugkeert op Draf- en Renbaan Duindigt.

Het Historisch Archief is ook online te vinden.

  • Het museum is gevestigd op de 1e etage van de grote tribune.
  • De toegang is gratis voor alle bezoekers van Renbaan Duindigt op koersdagen van 13:00 tot 16:00 uur en op woensdagen van 10:00 tot 14:00 uur (op afspraak).
  • Op verzoek kunnen er ook rondleidingen verzorgd worden, neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Het museum wordt volledig gerund door vrijwilligers, uw hulp is daarom van harte welkom. Met slechts een bijdrage van € 15,- per jaar wordt u Vriend van het Museum en zijn wij al enorm geholpen. Zo kunnen wij blijven investeren in nieuwe bezienswaardigheden.

Ik wil sponsoren
Robbie Z (Ziggy2000)
Robbie Z (Ziggy2000)
2024-06-08
Gf Groos
Gf Groos
2024-06-04
Jasper De Jong
Jasper De Jong
2024-06-04
Harry Hanson
Harry Hanson
2024-04-02
Magda Jonas-Wojtasiak
Magda Jonas-Wojtasiak
2024-02-21
Remko Zuiderwijk
Remko Zuiderwijk
2023-10-16
Luuk van Malenstijn
Luuk van Malenstijn
2023-10-03
Reinier van der Pijl
Reinier van der Pijl
2023-09-29
Hans Van der Linde
Hans Van der Linde
2023-09-24
Derby day, druk bezocht en leuke atmosfeer Vandaag super dag beleefd. heerlijk weer, leuke koersen en gezellig veel publiek. jammer dat dit niet vaker meer is op Duindigt. organisatie doet z'n best.